Geert Groote College

Vrije School voor Voortgezet Onderwijs
Het Geert Groote College Amsterdam (GGCA) staat niet op zichzelf. Ze is een loot aan een wereldwijd vertakte stam van Vrije Scholen, waarvan de eerste in 1919 in Duitsland (Stuttgart) werd opgericht. Die vertakking strekt zich inmiddels uit van Japan tot Hawaï, en van Zweden tot Zuid-Afrika. De Amsterdamse Geert Groote School ontstond in 1933, tien jaar na de opening van de eerste Nederlandse Vrije School in Den Haag.

vmbo t, havo, vwo

Rudolf Steiner 
De bron van de Vrije Scholen ligt in het gedachtegoed van Rudolf Steiner (1861-1925). Zijn pedagogische en didactische aanwijzingen - uit de jaren rondom de opening van de eerste Vrije School in Stuttgart - beslaan een breed spectrum van zowel het basis als het voortgezet onderwijs. Steiner formuleerde zijn aanwijzingen vrij algemeen en spoorde leraren aan die voor hun eigen situatie in te vullen en aan te passen. Het onderwijs van de Vrije Scholen van vandaag laat daarom een weloverwogen combinatie zien van traditionele en eigentijdse elementen.


Stichting voor Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Noord-Holland
Het GGCA maakt deel uit van de Stichting voor Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Noord-Holland (SVVSONH). Samen met de Adriaan Roland Holstschool in Bergen en het Rudolf Steiner College Haarlem vormen wij in fusieverband een stichting.

Een samenwerkingsverband van negen conceptscholen in en rond Amsterdam en de Hogeschool Utrecht, Hogeschool Inholland, Vrije Universiteit Amsterdam, Breitner Academie, Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.

 

CONTACT

Pieter Calandlaan 182

      1068 NT Amsterdam

      The Netherlands

+31 

mail@noa-amsterdam.nl

Impressie

NOA-Amsterdam maakt gebruik van functionele en analytische cookies om de website goed te laten werken.
Meer informatie Akkoord