IJburg College 1+2

Brede schoolgemeenschap
Het is de missie van het IJburg College om alle leerlingen zoveel mogelijk te laten leren, in een leergemeenschap, over zichzelf en de wereld om hen heen. Wat geldt voor onze leerlingen en docenten geldt voor beginnende leraren. Iedereen is eigenaar van zijn eigen leerproces. Wij dagen beginnende leraren uit om op hun eigen niveau het beste uit zichzelf te halen. Initiatief nemen, verantwoordelijk nemen en afdragen zijn drie belangrijke aspecten daarvan.

vmbo, havo, vwo

Partnerschap
Onderwijs maak je samen op basis van gelijkwaardigheid. Je leert van elkaar. Daarnaast moet je ook leren leren en inzicht krijgen in wat je sterken punten zijn, maar tegelijkertijd leren vragen wanneer je hulp nodig hebt. Iedereen in school draagt hierbij zijn steentje aan bij. Een mooi concreet voorbeeld van partnerschap is dat wij de week met een workshops afsluiten. Leerlingen, docenten, ouders en stagiairs geven op basis van hun talenten op vrijdag een wordshop. Voorbeelden zijn; toneel, eten voor op kamers, schaken, Girl Power, EHBO, filosofie, zaalsport, et cetera.

Goed om te weten
Vernieuwend onderwijs is fantastisch. We leggen de lat hoog en verwachten veel van elkaar. Goed om te weten, is dat ons onderwijsconcept daarbij leidend is en niet bestaande lesmethodes, roosters of dogma’s. Voor meer informatie; zie onze site. Een klein praktisch voorbeeld is dat wij voor elkaar top-tip kaarten schrijven: je schrijft dan een compliment ‘top’ en een verbeterpunt ‘tip’ op. Deze kun je ook zomaar krijgen als je iets goed gedaan hebt.

Geïnteresseerd in een stage? 
klik dan hier.

Een samenwerkingsverband van negen conceptscholen in en rond Amsterdam en de Hogeschool Utrecht, Hogeschool Inholland, Vrije Universiteit Amsterdam, Breitner Academie, Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.

 

CONTACT

Pieter Calandlaan 182

      1068 NT Amsterdam

      The Netherlands

+31 

mail@noa-amsterdam.nl

Impressie

NOA-Amsterdam maakt gebruik van functionele en analytische cookies om de website goed te laten werken.
Meer informatie Akkoord