Leraar worden en een inspirerende leraar blijven.
NOA is een partnerschap van zeventien conceptscholen en zeven lerarenopleidingen in en rond Amsterdam; respectievelijk het Calandlyceumhet Metis Montessori Lyceum, het IVKO, het Geert Groote CollegeRudolf Steiner College, LumionAdriaan Roland Holstschool,  het IJburg College en de scholen van Orion en de Hogeschool Utrecht, Hogeschool Inholland, Breitner Academie, Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam.
De partnerchsolen van NOA zijn uitsluitend brede conceptscholen (dalton-, montessori-, integraal-, speciaal-, vrijeschoolonderwijs en kunskapsskolan) met een breed onderwijsaanbod van vmbo tot gymnasium/technasium.

 

 

‘Eigenzinnige scholen met een uitgesproken onderwijsconcept: Bij ons maak je onderwijs! Er wordt geen vat gevuld maar een vuur ontstoken.’

Voor alle partnerscholen geldt: het kind in ontwikkeling staat centraal en de partnerschool maakt deel uit van de maatschappij. Leerlingen worden op een gedegen en inspirerende manier naar hun volwassenheid begeleid en voorbereid op de samenleving. De bij NOA aangesloten partners hebben elkaar gevonden in het opzetten van een vernieuwend onderwijsconcept. Het leren op de werkplek staat daarin centraal. Het doel is om bevlogen en goede leraren voor het (Amsterdamse) voortgezet onderwijs te leveren. Met het creëren van een aantrekkelijke en gedegen opleiding gericht op de praktijk van het onderwijs wil NOA het vak leraar aantrekkelijk maken en daarmee de kwaliteit van het onderwijs naar een hoger plan brengen.       

 

 

 

Een partnerschap van tien conceptscholen (vijf schoolbesturen) in en rond Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten / Breitner Academie, Hogeschool Utrecht en Hogeschool Inholland.

 

TWITTER


NOA is officieel een erkende opleidingsschool https://t.co/74K3QG6jbj NOA

Aanmelden voor Zomerschool https://t.co/lijAWZFPaD NOA

CONTACT

Pieter Calandlaan 182

      1068 NT Amsterdam

      The Netherlands

+31 614635663

gebruik de chatbox rechts onderaan deze pagina

Impressie

NOA-Amsterdam maakt gebruik van functionele en analytische cookies om de website goed te laten werken.
Meer informatie Akkoord